Wat doen wij?

SCOT staat voor ‘Stichting Cliëntondersteuning Twente’. Wij bieden ondersteuning, advies en bemiddeling aan iedereen in Twente die te maken heeft met de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Wil je weten welke mogelijkheden er zijn binnen de WMO of de Jeugdwet? Neem ook dan contact met ons op!
We informeren je graag over hoe in jouw gemeente onafhankelijke cliëntondersteuning voor de WMO en Jeugdwet is georganiseerd.

Een onafhankelijk cliëntondersteuner wijst de weg in het ingewikkelde zorgdoolhof. De cliëntondersteuners van SCOT kennen deze wereld als hun broekzak. Daarom kun je rekenen op specifieke kennis van beperkingen, alle levensdomeinen, de sociale kaart, het zorgkantoor, de rol van de gemeente én wet- en regelgeving. Daarnaast brengt elke bij SCOT aangesloten cliëntondersteuner een enorm netwerk met zich mee én het netwerk van alle bij SCOT aangesloten freelance cliëntondersteuners om voor jou de allerbeste oplossingen te vinden. De antwoorden vinden op jouw zorgvragen kun je daarom met een gerust hart overlaten aan een onafhankelijk cliëntondersteuner van SCOT.

Wij denken dat je het best geholpen bent met zorg op maat. De overheid vindt dat ook en betaalt voor jou de rekening voor onafhankelijke cliëntondersteuning als je een Wlz-indicatie hebt. Bij uitzonderingen maken we samen met jou en de gemeente afspraken over de kosten.

Als je vragen hebt, dan kun je ons bellen of mailen. Als je belt, spreek dan gerust onze voicemail in, we bellen dan snel terug. Samen overleggen we over je hulpvraag en als je kennis hebt gemaakt met één van onze cliëntondersteuners, bespreek je samen wat je nodig hebt. Alle afspraken worden in een overeenkomst vastgelegd, zodat je weet welke stappen worden gezet, door wie en wanneer.

SCOT start meestal direct met het zoeken naar antwoorden op jouw vraag. We staan naast je of bemiddelen namens jou. Ons werk is professioneel, altijd maatwerk, onafhankelijk van instanties of overheid en altijd kosteloos. Jouw belangen staan voorop.

Wij doen nog meer!
Wij helpen niet alleen cliënten in hun zoektocht naar de juiste zorg maar coachen ook cliëntenraden, zijn cliëntvertrouwenspersoon en organiseren theatervoorstellingen om zorg bespreekbaar te maken.

Ben je zorgaanbieder, van de gemeente of cliëntvertegenwoordiger?
Wij laten jou en je organisatie of gemeente graag kennismaken met onafhankelijke cliëntondersteuning en met SCOT. Ook hiervoor kun je contact met ons opnemen via de contactpagina van deze site. Wij maken graag een afspraak!