Wie zijn wij?

In 2016 kwamen Hans Kuipers en Hans Gerard Kuipers bij elkaar om te bespreken hoe zij ondersteuning konden bieden aan mensen die vastliepen in de wereld van de zorg. De wet zei dat mensen recht hebben op onafhankelijke ondersteuning in de zorg. In de praktijk pakte dat echter anders uit. Zij kenden de verhalen van mensen waar zij zelf mee te maken hadden gehad in hun functies bij MEE en Bureau Jeugdzorg. Mensen die veel te lang rondliepen met vragen waarop zij geen antwoorden konden vinden. Die tegen een muur van regels aanliepen en die niemand náást zich hadden als het even niet soepel verliep. Het gevolg was dat zij niet de ondersteuning kregen waar zij recht op hadden. Sommige verhalen waren zo schrijnend en zo onnodig. Als er maar een organisatie was geweest die de route wél zou weten…

Vanuit die gedachte is SCOT ontstaan, een stichting in onafhankelijke cliëntondersteuning. Geen personeel, wel een breed netwerk van deskundige en professionele freelancers. Die vanuit eigen expertise mensen verder helpen. Meer weten? Lees dan ook onze folder.

Een voorbeeld spreekt soms meer dan uitleg. Lees verhalen van mensen die dankzij SCOT de zorg hebben gekregen die bij hun past op onze nieuwspagina!