Petra Droste, onafhankelijk cliëntondersteuner bij SCOT

Maak kennis met Petra Droste, onafhankelijk cliëntondersteuner bij SCOT.

Mijn drijfveren:
“Na jarenlang projectontwikkelaar te zijn geweest binnen het vastgoed, heb ik in 2013 besloten het roer helemaal om te gooien. Daarna heb ik 6 jaar gewerkt als vrijwilligers coördinator thuisadministratie. In 2020 heb ik de opleiding tot gecertificeerd mantelzorgmakelaar gevolgd en in 2021 de opleiding tot gecertificeerd cliëntondersteuner. Ik krijg veel energie van het echt iets kunnen betekenen voor mensen en te horen te krijgen “jij hebt het verschil voor mij gemaakt”. Daar doe ik het voor!”

Mijn specialisme binnen SCOT:
“Ik ben naast cliëntondersteuner ook mantelzorgmakelaar en daardoor gespecialiseerd in de ingewikkelde wet zorg- en regelgeving, ook zonder dat er al een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg is. Ik kan dus ook ondersteunen als dat niet vanuit SCOT vergoed kan worden, ik word dan vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Hierbij kijk ik met name naar wat mantelzorgers nodig hebben om de zorg vol te kunnen blijven houden, en doe ik veel Wlz aanvragen. Daarnaast ondersteun ik vaak bij het inregelen van het Wlz budget, zowel Zorg in Natura als Persoons Gebonden Budget of een combi daarvan. Het is voor cliënten heel fijn dat ik zowel voor als na de Wlz kan (blijven) ondersteunen.”

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd:
“Ik zing in een koor, doe aan yoga, wandel veel en houd erg van lezen. Daarnaast ben ik altijd bezig met het interieur van ons huis. En natuurlijk lekker uit eten met mijn gezin, of op vakantie gaan!”

Wil jij meer weten over SCOT? Neem contact op!
www.scotwente.nl / info@scotwente.nl / 085-4890374.