Hoe Metgezel cliëntondersteuners helpt.

Sjors is een jongetje van 3 jaar met een verstandelijke beperking. Hij kan lopen maar dat gaat moeizaam. Hij is moeilijk leerbaar en wordt boos als hij nee te horen krijgt, dan gaat hij schreeuwen en knijpen. Sjors kan niet praten en zijn ontwikkeling gaat moeizaam. Hij is moeilijk in gedrag en slaapt slecht s’nachts. Daarnaast heeft Sjors epilepsie die moeizaam onder controle te krijgen is.

Er is een cliëntondersteuner aan het gezin gekoppeld die goed bij het gezin past. Maar die heeft wel behoefte aan meer inhoudelijke kennis, met name in de gesprekken met de gemeente. Nu is afgesproken dat een Metgezel meegaat naar het gesprek met de gemeente en op de achtergrond beschikbaar blijft voor specialistische kennis.

Een mooi voorbeeld hoe Metgezel ingezet kan worden op de reguliere cliëntondersteuning en kennisontwikkeling, belangrijke pijlers van Metgezel. Naast het opzetten van een leer- en ontwikkelprogramma wordt ook direct aansluiting, samenwerking en verbetering gezocht in de praktijk.

SCOT is onderdeel van Metgezel en helpt je graag verder. Neem gerust contact op.

www.scotwente.nl / info@scotwente.nl / 085-4890374.