Karin Jansen-Schilderinck, onafhankelijk cliëntondersteuner bij SCOT

Maak kennis met Karin Jansen-Schilderinck, onafhankelijk cliëntondersteuner bij SCOT.

Mijn drijfveren:
“De regels in de zorg zijn ingewikkeld, laat staan voor iemand die niet in de zorg werkt. Daarbij is het aanbod versnipperd. Je moet maar net weten waar je moet zijn voor de hulp die in jouw situatie het beste past. Ik vind het jammer als mensen alles zelf gaan zitten uitzoeken terwijl ze ook gebruik kunnen maken van kosteloze ondersteuning. Daarbij komt dat ik vind dat je als zorgconsument goed geïnformeerd moet zijn, zodat je ook echt een keuze kunt maken die het beste in jouw situatie past. Dan pas heb je echt zelf de regie.”

Mijn specialisme binnen SCOT:
“Cliëntondersteuning is voor de cliënten, maar ook voor mantelzorgers belangrijk. Want zij moeten de zorg ook kunnen volhouden zodat het voor beiden voldoening geeft. Ik ben veel betrokken bij jonge kinderen met ASS of een meervoudige beperking met vragen rondom de indicatiestelling, bij meerzorgaanvragen, bij het (helpen) inregelen van overbruggingszorg, PGB, zoeken naar een geschikte woonplek of als mensen al ergens wonen, maar niet helemaal tevreden zijn over de zorg die ze ontvangen. Ook kan ik als mantelzorgmakelaar regelzaken overnemen als je te druk bent of geen idee hebt waar je moet beginnen. Ook komt het voor dat mensen hulp vragen bij het aanvragen van hulpmiddelen.”

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd:
“Ik ben sinds een ruim jaar lid geworden van roeivereniging Tubantia en ben sindsdien zeker 2 keer per week op het water te vinden. Roeien is niet alleen een fysieke sport, maar ook technisch vraagt het iets van je. Ik vind het heel leuk om in teamverband te roeien en samen die boot sneller vooruit te krijgen. Sowieso ben ik graag buiten en wandel ik graag in de mooie plekken die overal in Twente en Nederland te vinden zijn.”

Wil jij meer weten over SCOT? Neem contact op!
www.scotwente.nl / info@scotwente.nl / 085-4890374.